The 'Tyson' did it!
 Geplaatst op  12-02-2013  door Patrick
4185 keer bekekenHet is kwart over 5 als de wekker gaat, het eerste wat moet gebeuren zijn de kranten. Maar dat is ook weer geen probleem op de zaterdagmorgen.
De boot is de avond ervoor al klaargezet en ben dus al snel bij het water waar het net een beetje licht begint te worden, mooi op tijd dus. Pakje aan en gaan! Vandaag gaat Cornelis met mij mee, zijn missie is om vandaag een snoek te vangen. Ik moet hem eerst even lang pikken in de buurt van waar ik wil gaan vissen.
We gaan als eerste een stukje trollen in een nabij gelegen haven. Als ik daar aankom zijn Christian en Barney met de andere boot ook net aangekomen die wat later van huis waren gegaan. In de steun vis ik met een grote flanker en in de hand een kleinere plug. Op een deel van de haven ligt nog ijs maar dat is behoorlijk dun dus geen probleem om doorheen te varen. Na een stukje getrold te hebben zonder resultaat gaan we maar even een lekker bakje koffie doen en een lekkere koek.. Als we weer gaan vissen is Barney de eerste die een vis aan het drillen is. Mooie vis van rond de 80. Ondertussen krijg ik een aanbeet met de jerkbait op 3 meter water maar de vis is meteen weer weg, verschillende stukken kunstaas erover maar geen spoor van snoek. Maar een andere haven gaan proberen dan.


Bij de andere haven gaat er een andere plug aan. Dit keer de oude vertrouwde Tyson van Rozemeijer. Het duurt niet gek lang of ik sta met een kromme hengel. Het lijkt eerst heel wat maar het meetlint blijft steken bij 83. Maar wat een dikzak is het! Fotootje maken en snel weer terug, hèhè eindelijk, de eerste.


We trollen wat heen en weer en werpen wat maar ook in deze haven is het weinig. Nét voordat we naar de volgende haven willen gaan, krijg ik een aanbeet. Hij zit net boven de kieuw gehaakt en op het moment dat ik hem pak is de Tyson er al uit. Op naar de volgende!


Het is inmiddels al 3 uur en we hebben al de nodige dingen uit de kast gehaald maar het valt niet mee vandaag om er een paar te vangen. Ik trol al langzaam aan richting de plek waar ik Cornelis weer afzet in de wetenschap dat zijn missie niet is gelukt. Opeens krijg ik een keiharde beuk op de hengel en meteen voel ik dat het een zware vis is. Het duurt even voordat er iets in het zicht komt maar ineens komt er een vis boven met een hele brede rug! Ik schrik er zelf van en sta te trillen op mn benen. Ik zie dat de Tyson niet heel goed gehaakt zit, spannend!


121cm! Wat een bak!

Als ik hem land zie ik pas hoe groot zij eigenlijk is. Wat een zwaar beest! Snel onthaken en meten, het kan nog weleens mijn PR zijn. Mijn oude staat op 116cm.


Mooi moment!

Ineens hoor ik Cornelis zeggen; 121cm! Wat een BAK om de dag mee af te sluiten! Snel terug in het water, het duurt nog geen 10 seconden en weg is ze! Blij, dat is het enige wat ik ben!


Top!

Mijn hele hand zit onder het bloed maar dat maakt allemaal niet meer uit! We besluiten maar om er maar helemaal me te stoppen voor vandaag, Cornelis afzetten en dan richting de andere haven waar Christian en Barney nog zijn. Samen varen we richting de helling, de sneeuw komt met bakken uit de lucht.


Bij de helling gaat het alleen maar harder sneeuwen en bij thuiskomst ligt er een dikke laag op de boot. Daarna gezellig even nagepraat met andere vissers die hier een weekend zijn. Het begon moeizaam vandaag maar het is geëindigd in een topdag!
Groet, Wilfred van AsseltReacties

Er zijn 12 reacties

 Rix schreef op 16-02-2013 om 23:57:17
Ip opgeslagen


Mooi verhaal heb je ervan gemaakt, en wat een bak! Dat is nou zo'n bak waar je het over 30 jaar waarschijnlijk nog over hebt! Nogmaals van harte kerel! Stoer werk!

 Celine de bakker schreef op 16-02-2013 om 13:59:49
Ip opgeslagen


Wauw, zo'n mooie vis als afsluiter! Geweldig.. Dat maakt een redelijk taaie dag alsnog goed!! Top!

 Sjoerd schreef op 15-02-2013 om 21:45:51
Ip opgeslagen


Ja dat heb je heel goed gedaan mooie vissen man

 Marco schreef op 14-02-2013 om 15:33:42
Ip opgeslagen


Potverdomme, het blijft een mooie bak!
Dikke congrats met je pr  

 Koriander schreef op 14-02-2013 om 13:50:16
Ip opgeslagen


Hey Wilfred, mooi verslagje man. Congrats met je nieuwe PR. Ik had het weeknd het plaatje al gezien. Mooie vis hoor!! Superrrgoed gedaan. Tot snel aan het water!

 Stephan schreef op 13-02-2013 om 23:07:46
Ip opgeslagen


Wat een mooie vis dat kan je trots op zijn!

 Meindert schreef op 13-02-2013 om 20:12:35
Ip opgeslagen


wat gaaf volgen mij zijn we allemaal in een rubberboot begonnen haha 

 Hans Boom schreef op 13-02-2013 om 19:48:21
Ip opgeslagen


Wat een monster, joh!! Prachtige vis. Mag je terecht trots op zijn.

 kees schreef op 12-02-2013 om 23:08:58
Ip opgeslagen


Haha en die glimlach krijg ik niet van mijn mond,ik weet meer,maar heel goed gedaan.

 Pieter schreef op 12-02-2013 om 22:46:15
Ip opgeslagen


Wat een prachtige bak van een snoek en wat een schitterend verhaal Wilfred. Gefeliciteerd met dit mooie PR!

 De harry schreef op 12-02-2013 om 22:21:44
Ip opgeslagen


Dikke bak man. Mooi hoor. Gefeliciteerd met je nieuwe PR. 

 cornelis schreef op 12-02-2013 om 20:14:17
Ip opgeslagen


ja, was zeker een mooie dag.
mijn dag was ook wel geslaagt toen ik die dikke metersnoek zag.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01883 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign