Afsluiter seizoen 2012/2013
 Geplaatst op  07-04-2013  door Pieter
4861 keer bekekenNog een keer het water op samen met vismaat Jos Horlings. Een hele dag gaan wij aan de bak. We hebben al een locatie uitgekozen, maar wanneer wij arriveren ligt alles dicht. Het complete water bevroren. We zoeken een alternatief. We rijden door en vinden uiteindelijk een stuk water wat wel open is.
De boot snel te water en om 8 uur kunnen wij aan de bak. Het water is heel erg bruin. Allemaal drab. Dat belooft niet veel goeds. Tot twaalf uur geen enkele aanbeet. We vinden een doorgaan naar een ander stuk water. Het ijs is nu snel aan het smelten. We varen de complete ijsvloer aan flarden. Dat helpt. Het ijs is nu zo verdwenen. Op de nieuwe stek heeft het water een heel andere kleur. Inktzwart. Mooi donker water.


Aan de speld gaan de Koi van Spro, The Herring van Savage Gear en een Rapala Super Shad Rap. We vangen de laatste tijd alleen op eendelige pluggen. Iets anders lukt gewoon niet. Het kan verkeren. Het duurt niet lang of Jos zijn hengel slaat krom. Ja een mooie snoek. Goed gedaan Jos. Even later is het al weer raak. Wederom is het Jos die een mooie vis mag landen. En later nog een. Het gaat geweldig. De snoeken liggen hier gestapeld. Even later is het bij ook raak en niet veel later slaat mijn hengel al weer krom. De St croix rods van de Avid serie hebben een mooie actie. Onvoorstelbaar, 5 snoeken in een uur tijd. Ja het kan verkeren. We pakken nog een keer op.


De Jonboot snel op de trailer en rijden nog een keer naar een ander stuk. Ook hier is water weer mooi donker van kleur. Het duurt niet lang of ik krijg twee prachtige aanbeten. Beide keren slaat de steunhengel helemaal krom. De vissen blijven niet hangen, maar wij weten dat ze er zitten. We zetten door en nu is het weer raak. Ik mag een prachtig gekleurde snoek landen. Ditmaal op de blauwe Rapala Super Shad Rap. Even later is het al weer raak. Nu op de Koi kleur van Spro. Dan besluiten we nog een rondje te maken. Er moet nog een koe kalveren en daar moet Jos bij zijn. Ach we hebben er dan ook al weer een hele dag op zitten. Het verveelt nog steeds niet. Op de terugweg pak ik nog een snoek. Mooi werk. Acht snoeken. Ja dat zijn wel dagen en dat gebeurt niet elke dag. We stappen met een blij gevoel in de auto.


Op de terugweg laat ik mijn gedachten gaan over het afgelopen seizoen.
Ik heb prachtige vissen mogen landen. Met als hoogtepunt de snoek op Centerparcs De Huttenheugte. In juli mijn mooiste snoek in Nederland. Prachtige tekening, verder nog vele mooie dagen met mijn visvrienden. De laatste tijd ben ik met Jos bezig op nieuw water en dat werpt zijn vruchten af. Volgend jaar kan dat alleen maar beter worden. We hebben er een paar keer gevist en hebben er al mooie aantallen gevangen. In de komende periode de materialen schoonmaken en nakijken en dan vanaf eind mei weer volle bak. Komende weken met dikke pieren op baars aan de dropshot!

Vr. Gr. Wim RuskyReacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2021 Snoeken.net | Laadtijd 0.02775 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign