'Ik ga naar Zweden en ik neem mee?'
 Geplaatst op  19-04-2013  door Sybren
4508 keer bekekenOok als je even niet gaat vissen is het 100% genieten

Ga je naar Zweden om daar de rovers te begroeten vergeet dan vooral het onderstaande niet te lezen.


Wouter met een REUS

Ga je met de auto en eigen boot naar zweden zorg dan dat je de spullen goed voor elkaar hebt want er is niets minder dan uren aan de kant van de weg staan en dure reparatie kosten. Ik raad dan ook aan om een wegenwacht service buitenland + aanhangwagen service te nemen. Ook voor klein onderhoud ter plekke aan de boot is het handig om wat gereedschap om handen te hebben. Zeker mee nemen dus op je reis naar Zweden. Zorg dat je wat contant geld op zak hebt want je wereld pas werk niet bij iedere veerboot of tolweg.


101 in de kou

Zweden kent grote temperatuur schommelingen in het voorjaar, Het wil wel voorkomen dat je de ene dag heerlijk staat te werpen in een T-shirt en een paar dagen later sta je bij +3 graden harde wind en veel regen. Kleding wordt nogal eens onderschat Zorg dus dat je goede wind en waterdichte kleding hebt en dat je een aantal lagen kleding aan kunt trekken als dit nodig is. In het geval van zonnige en warme omstandigheden kun je altijd nog wat uittrekken.


dag later mooie 90er in het zonnetje

Ook al schijnt de zon niet uitbundig toch is het verstandig om een goede polaroid zonnebril te dragen. Het turen in het water alle dagen is voor de ogen zeer vermoeiend. Bovendien zal je veel meer meemaken onderwater wat je zonder polaroid niet zult zien.


Zonnebrand olie is eigenlijk tijdens zonnige dagen altijd een must om je handen en gezicht mee in te smeren. Voor je het weet zijn je handen en wangen droog en verbrand. Vooral op het water worden Uv-stralen van alle kanten weerkaats. En de nodige middelen om vliegen bij je weg te houden is zeker niet vergeten Zweden staat bekend om de vliegen.


Zorg ook voor klein verbind materiaal zoals pleisters, drukverbandje en ontsmettingsmiddel, je zit immers vaak in de ‘middle of nowhere’.


Heerlijk even een worpje doen op de Glafsfjorden tijdens de vakantie met vriendin lief

Wat voor materiaal neem je mee? Ik heb standaard de hengels, kunstaas enz.. in de boot liggen. Ben je beperkt in de hoeveelheid spullen die je mee kunt nemen wees dan selectief. En houd variatie in dat kunstaas wat je wel mee neemt diepduikers, jerkbaits, shads, spinnerbaits, verschillende maten en kleuren. Want de maat of de kleur van het kunstaas maakt soms het verschil. Zorg wel voor reserve spullen zoals onderlijnen, lijnen, extra reel of molen en klein materiaal. Er kan onverwachts nog wel eens wat stuk gaan. Vergeet je doodaas hengel niet! Neem GEEN zelf gevangen Nederlandse aasvissen mee die bevatten geen EEG keurmerk dit kan problemen opleveren bij de Zweedse douane.


DAN WORDT JE TOCH GEK?

Voorbereiding voordat je het water op gaat.. Zo ruig het landschap in Zweden boven water is zo ruig is de onderwater wereld ook. Het kan maar zo zijn dat je 20 meter water zit en 15 meter verder zitten de rotsen net onder het oppervlak hier kun je de boot of motor lelijk beschadigen al helemaal wanneer je wat snelheid heb is het gevaarlijk. Maar er is ook niks minder dan je kunstaas tussen de stenen te parkeren. Van de meeste wateren in Zweden kun je lokaal of soms via internet waterkaarten krijgen google het te bevissen water eens met een beetje geluk heb je zo wat gevonden.


www.savsjocamping.se mijn thuis adres!

Viskaarten ofwel “fiskekort” in het Zweeds. Deze kun je lokaal bij tankstations campings en particulieren kopen. Huiswek: Vul op google Fiskekort en het te bevissen water en de locaties staan bijna altijd boven aan.


Eten en drinken: Je kunt natuurlijk de enige echte vertrouwde Hollandse aardappeltjes en brood van de bakker om de hoek mee nemen gevolg dat je de auto tot het dak vol propt. Zweden staat net als de andere Scandinavische landen als duur bekend. Dit valt reuze mee ga er maar gewoon van uit dat je in zweden evenveel betaald dan thuis, in de grote supermarkten is vaak geen nee te koop en het is nog best leuk om er even lekker in de winkel rond te hangen. Voor de meesten van ons eindigt een visdag bij de kachel met een borrel. Neem die vooral wel mee want de drank in zweden is ongeveer een keer zo duur. Rookwaren daar in tegen zijn een beetje goedkoper. Onderstaand de hoeveelheden die je mee mag nemen:
• 10 liter sterke drank (boven 22%)
• 20 liter likeurwijn, zoals sherry of port (tussen 15% en 22%)
• 90 liter wijn
• 110 liter bier
Van bovenstaande richtlijn kan afgeweken worden, bijvoorbeeld wanneer u drank meeneemt voor een privé feest. De douane bepaalt per geval of er sprake is van invoer voor eigen gebruik of niet. Bron:


Tot slot laat de thuisblijvers weten waar je verblijft. Natuurlijk hebben we vandaag de dag de mogelijkheid om met het thuisfront in contact te blijven door mobiele telefonie. Maar houd het gebruik daarvan goed in de gaten. Want voor je het weet krijg je na de reis thuis een rekening om je oren waarvan je best nog eens een weekje op je bestemming had kunnen verblijven.


Ook een dikke baars hoef je niet uit te sluiten

Geniet ook van de omgeving! Een elanden safari , een wandeling in de stille oerbossen gewoon genieten.

Sharp hooks!


Reetjes

ZWEEDSE pizza


Reacties

Er zijn 6 reacties

 Marco schreef op 27-04-2013 om 19:02:33
Ip opgeslagen


Die Syb is toch ook overal handig mee?! Zelfs met de voorbereiding en planning van zo'n snoepreisje  
Have fun daarzo!

 Pieter schreef op 26-04-2013 om 23:54:53
Ip opgeslagen


Een heel mooi informatief stuk voor de mensen die eens de reis willen ondernemen naar Zweden. Top gedaan Sybren!

 Savsjo camping schreef op 26-04-2013 om 08:53:50
Ip opgeslagen


Voor de mensen die graag ook eens naar zweden willen, heb je volgende week de kans om op een reis naar sävsjö camping te bieden. Reis met verblijf, boot, avond eten. Meer informatie komt op de site te staan vissen tegen kanker!

http://www.visserstegenkanker.nl/
www.savsjocamping.se

 Rix schreef op 25-04-2013 om 23:49:24
Ip opgeslagen


Kijk, dat bedoel ik! Aan de voorbereiding ligt het in ieder geval niet, nu nog even die meertjes binnenstebuiten keren en we hebben een topvakantie! Ik heb er zin in!  

 Koriander schreef op 25-04-2013 om 23:41:16
Ip opgeslagen


Hey sybren, mooi informatief verslag. Je begrijpt uiteraard dat ik strontjaloers ben en gewoon eigenlijk mee wil!!! Wellicht 2014! Vang ze aldaar, en ik weet wie je meeneemt dus das garantie voor muchos plezieros en knap vangen!!

 Hilco schreef op 25-04-2013 om 23:32:57
Ip opgeslagen


Kijk das een duidelijk verhaal, goed voorbereid is het halve werk! Krijg je toch meteen vangkoorts van wat een prachtige wereld is het daar! Volgende keer kom ik mee vriend!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.03654 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign