Verslaafd het nieuwe seizoen in
 Geplaatst op  18-06-2013  door Patrick
4288 keer bekekenDe opening van het roofvisseizoen, een tijd waar vele roofvissers altijd weer naar uitzien, weken van tevoren het materiaal in orde maken, oude vangstfoto’s bekijken en wegdromen naar die dikke vissen. Bij ons was het niet veel anders! De eerste paar dagen was het vooral de snoekbaars met als bijvangst nog wel een prachtige metersnoek, super om daar je seizoen mee te beginnen! Maar toch was ik benieuwd hoe het op ons thuiswater ging met de snoek en werden er een paar avonden gepland. Opvallend was het dat we de eerste avond pas na 9 uur aanbeten begonnen te krijgen en vooral op het midden van de vaargeul. Ook werpend tussen de planten met spinnerbaits was de sleutel tot succes. Hoogtepunt was toch het prachtige moment toen een snoek de Grinder volgde tot aan de boot en met een figure 8 tot een aanbeet werd verleid.


Klein aas in zomertijd, zoals de Salmo Hornet!

Ook Wilfred pakt de eerste snoeken van het seizoen

Een dag later zaten de vangsten ook mee, we wisten in een paar uur 4 mooie snoeken te vangen die allemaal rond de 80 cm zaten. Wat een supersterke snoeken in deze tijd met de stijgende watertemperatuur en opgroeiende waterplanten!


Normaal begint mijn weekend op donderdagavond al, maar die dag erop had ik eerst herkansingen op school. Nou, de toetsen gingen gesmeerd en binnen een half uur stond ik weer buiten die muffe school, een sprintje trekken naar de bushalte zorgde ervoor dat we een uur eerder op het water zaten. Ik zat die middag en gedeelte van de avond met Barney Vrijhof op het water, altijd lachen en dom ouwehoeren als we samen vissen. Het komt dan ook regelmatig voor dat mensen ons vragend aankijken of we wel helemaal sporen. Maar we dwalen af, terug naar het vissen!


Ik had nog gezegd tegen Barney dat het wel eens heel moeilijk kon worden door de felle zon en de watertemperatuur die hard gestegen was. Had van tevoren al een beetje bestudeerd waar we zouden gaan vissen en eenmaal op de eerste stek was het al snel raak! Werpend langs het fonteinkruid kwam daar plotseling die felle aanbeet, de eerste was binnen.


Ook trollend in de buurt van fonteinkruid vingen we de nodige snoeken op kunstaas wat ondiep werd aangeboden. Omdat de meeste waterplanten nog ruim onder het wateroppervlakte stonden bleven de haken ook vrij en hoefden we niet de hovenier uit te hangen. Opvallend dat veel snoeken vol zaten met paaiwonden!


De stand stond inmiddels op 6 snoeken en we konden nog ruim een uur doorvissen. Die tijd werd besteed aan een lastig te vissen talud, ondieptes en diepe gaten die in allerlei bochten lopen. Goed het talud aanhouden brengt meestal wel een aantal snoeken in de boot. De inmiddels wel bewezen Shad Clone werd bevestigd aan de steunhengel, kort achter de boot laten vissen dat ding zodat je geen problemen krijgt met ondieptes. Na een korte tijd kreeg ik een droge tik op de steun, gevolgd door een harde knal! Nummer 7 heeft de Clone gegrepen en met zijn lengte van 85 cm een mooie snoek!


Als ik na een kleine tijd nog een snoek vang stoppen we er mee. Prachtige middag gehad, 8 mooie snoeken gevangen en een hoop plezier maakte het hele plaatje compleet!

Groeten,

Patrick van AsseltReacties

Er zijn 2 reacties

 Marco schreef op 18-06-2013 om 21:57:34
Ip opgeslagen


Ik heb het idee dat dat thuiswater wel aan jullie is toevertrouwd. Goed bezig mannen!  

 Pieter schreef op 17-06-2013 om 21:59:07
Ip opgeslagen


Echt hele mooie vangsten hoor Patrick die jullie hier tentoon stellen in een prachtig verslag. Top dat je dit hier weer wilt delen.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.00685 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign