Voorstellen
Snoeken.net wordt onderhouden door vele vrijwilligers. Zij nemen de moeite om hun avonturen en kennis hier te delen. Voor de vaste bezoeker van Snoeken.net is het leuk om wat achtergrond informatie te hebben over deze mensen achter de site. Op deze pagina stellen de vaste verhalen schrijvers van Snoeken.net zich even aan je voor.

Dit is Wout, doorgaans de stuurman als we met de boot weggaan en de grootste voorstander van trollen. Markjan heeft echter het vissen met dood aas bovenaan staan en de resultaten zijn daarmee ook vaak erg groot dus tref je mij het meest aan starend naar een dobber. Ik heb tot op heden twee metersnoeken kunnen verschalken waarvan het meetlint bij de grootste 1.20 aangaf!
Mijn baan in de gezondheidszorg geeft mij erg veel ruimte mijn hobby veel uit te oefenen en ook tijdens mijn werk kan ik er nog al eens op uit om een snoekje te verschalken.


Ik ben Markjan, tevens de geestelijk vader van Snoeken.net. Het vissen op snoek is voor mij de ultieme manier om even te ontsnappen aan het drukke dagelijkse bestaan. Op deze manier kan ik volledig tot rust komen, en ik geniet van elke vis die er gevangen wordt. Via de site heb ik veel contacten opgedaan met mede snoekers en spreken we regelmatig af om eens met elkaar te gaan vissen. Zo heeft de site het snoeken een prima extra dimensie gegeven!
Mijn naam is Wouter en ik woon in Oldenzaal. Mijn eerste snoekervaring deed zich voor toen ik een jaar of twaalf was: Al werpend vergreep zich een piepklein snoekje aan mijn lepeltje. Helaas werd deze snel verspeeld, wat weer de nodige waterlanders tot gevolg had. Voor mij is snoeken lekker even uitblazen en op andere gedachten komen na een drukke werkweek. Als het even kan ben ik vaak samen met vrienden op het water te vinden. Ik ben een echt buitenmens en geniet, naast het vissen, ook enorm van alle natuur rondom het water. Inmiddels heb ik al heel wat mooie snoeken in mijn handen gehad. Mijn PR staat op 118 cm. Persoonlijk vind ik trollen helemaal niet erg, maar ben meer gecharmeerd van het jerkend vissen.


Hallo mede roofvissers.
Ik ben Harry, geboren in 1984 en wonende in zwolle.
Als jochie van een jaar of tien was ik al bezig met het vissen met levendaas achter in de sloot. Altijd erg mooi om te zien als je dobber hard begint te zwemmen en om kort daarna onder te zien schieten als de vis gegrepen word. Nou een paar jaar later heb ik het roofvissen weer volledig opgepakt en heb 2 jaar geleden een bellyboat aangeschaft. Heerlijk om zo een te zijn met het water en de natuur. en het is vooral ook een leuke en effectieve manier van vissen. Dit jaar door rick aangestoken om met de boot te gaan vissen en dus kort geleden mijn eigen bootje gekocht. sindsdien zijn de aantallen in vangsten flink omhoog geschoten en heb zelfs mijn PR aangescherpt naar 1.14 meter. Inmidels ook lid geworden van deze site en sindsdien veel lol ervaren met de andere leden en zelfs aangesteld tot verslagschrijver. Ik hoop dat iederen die mijn verslagen leest er van geniet en wie weet tot aan de waterkant.

Groeten Harry


Dag Mannen en vrouwen, Ik ben Jacco Heldoorn geboren te 1988 en wonende in IJsselmuiden. Toen ik begon met vissen heb ik op tv een docu gezien, het vissen op snoek. Met een opengesperde mond heb ik deze reportage gevolgd, dit moest het helemaal zijn!! De eerste jaren heb ik mijn visserij met kunstaas voort gezet. Op me 15e is het karper virus mij totaal in zijn grip gaan hebben, en heb ik de snoek uit mijn visserij gezet. Momenteel heeft deze voor mij weer een sterke voorkeur gekregen, en belaag ik deze groene vriend dan ook het liefst ieder vrij uurtje. Tegenwoordig bestaat het vissen op snoek 80% uit het dood aas vissen, door deze passieve manier heb ik de laatste 2 jaar het nodige aantal rovers op de gevoelige plaat mogen vast leggen. Ik wens iedereen een plezierige visserij.


Hallo dames en heren,

Ik ben Jan Hendrik Jonkers en mijn grootste hobby is snoek vissen. Dit doe ik nu alweer 5 jaar. Ik doe dit voornamelijk met KJ Visser, trollend met de boot hebben we al menig snoek weten te verleiden. Ook het doodaas vissen heb ik me enigzins verdiept maar dit vergt nogal geduld en dat is nog moeilijk. (voor ons beiden) Het hoogte punt is toch wel een "double strike" en mijn eerste metersnoek (117cm). Mijn Pr 117 cm voor de snoek en snoekbaars 80 cm, roofblei 51 cm en de baars 32 cm

Update - 2010 - Ik mag mezelf nu testvisser van het merk DAM.
De swimbaits zijn echt geweldig, vooral de baars versie
http://www.snoeken.net/index.php?pagina=verslag&bestand=1276507165


Update - 2011 - Komend seizoen wil ik me wat meer toeleggen op het verticalen vanuit de boot en bellyboot op snoekbaars en baars.

Ik wens jullie veel vis(sen)plezier,

Groeten JH Jonkers


Hallo, Mijn naam is Sybren Schoustra 22 jaar woonachtig in Swichum. Opererend onder de naam Sybren ben ik al weer 4 jaar actief op het forum, en sinds 2 jaar verricht ik daar ook het nodige klein onderhoudt als moderator. Op mijn 5/6de jaar ben ik begonnen met de vaste stok dit leverde veel vissen op die ik nu liever aan de haak heb als aasvissen. De eerste kennismaking met snoek was vlak na dat ik mijn eerste werphengel cadeau kreeg hier zat een kleine spinner bij. Van af mijn 15de ben ik actief op snoek gaan vissen. En ben ik uiteindelijk helemaal verslaafd geraakt, het liefst ga ik er met de boot op uit lekker trollen en zo nu en dan even werpen en heerlijk van de omgeving genieten! Dit heeft al veel mooie vissen opgeleverd waaronder mijn pr van 114. Liefst ga ik er wel met een vismaat op uit, mag graag praten en lol maken wat ik wel belangrijk vind tijdens het vissen. Sinds begin 2009 vis ik samen met Ulbe ook wel “Q-oekje” en ben ook weer redelijk actief, daarvoor viste ik veel met wel bekende Cantor die heeft helaas de hengel er bij neer gegooid. En mij verslaafd achtergelaten. Veel plezier hier op DE SITE!!


Mijn naam is KJ Visser (Klaas-jan ) woonachtig op Urk en al vanaf mijn 12e jaar fanatiek aan de waterkant aanwezig.
Eerst karper en dan vooral met de pen , later ben ik via mijn zwagers in contact gekomen met het snoekbaarzen vanuit een boot.
Nadat ik getrouwd ben heb ik mijn eerste bootje aangeschaft en inmiddels heb ik er al vele in alle soorten en maten gehad.
Sinds een paar jaar ben ik aktief op snoek gaan vissen en is de snoekbaars steeds verder op de achtergrond geraakt, dit ook door de teruglopende vangsten .
Mijn p.r is 110cm en mijn doel is natuurlijk dit te verbeteren.
Niet alleen het vangen maar vooral het 1 zijn met de natuur trekt me erg aan, natuurlijk geniet ik van een goede vangdag, maar ook de omgeving en de beleving zijn voor mij soms al genoeg.
Ik hoop dan ook een ieder mee te laten genieten van deze beleving , en ik hoop deze ook aan onze kinderen te kunnen doorgeven

Vr gr KJ Visser


Dag Dames en Heren,

Ik ben Marlice, 28 jaar, woonachtig in Zaandam.

Vissen heb ik altijd al leuk gevonden, maar veel verder als af en toe met een dobbertje vissen ging het niet. Het ‘visvirus’ is bij mij begonnen toen ik mijn vriend ‘Peter’ leerde kennen. Bij zijn ouders, wonend aan het water, bracht ik uren door starend naar een dobbertje en trok ik er met wisselend succes voorntjes, dikke brasems en af en toe een karpertje uit.

Peter heeft mij 4 jaar geleden aangestoken met het roofvisvirus. Sindsdien gaan wij er regelmatig samen op uit om al trollend en werpend met kunstaas de snoeken (en af en toe een baars of snoekbaars) op te sporen. In vind het heerlijk om buiten, als het even kan met mooie natuur om mij heen, te vissen. De afgelopen 4 jaar heb ik gaande weg steeds meer ervaring opgedaan, er is echter nog zoveel meer te leren. Het lijkt mij ook interessant een keer met dood aas te gaan vissen, iets wat ik nog nooit gedaan heb.

Veel visplezier! Groeten Marlice
Hallo allemaal ik ben Meindert kramer. ik ben mede eigenaar van ROCK reperatie onderhoud en constructie bedrijf kramer (www.rock-is.com) ik vis nu ongeveer 5 jaar op de jagers van het nederlandse water. dit doe ik vanaf de kant,vanuit de bellyboot,en ik heb een sinds kort een bootje.
mijn pr snoek is 110cm en snoekbaars 94cm en zwaar dat hij was. hier voor viste ik op alles wat beet in brood,maden,kaas noem maar op maar dat verveelde me op een gegeven moment dus ben ik opzoek gegaan naar een nieuwe uitdaging en die vond ik in het snoekvissen in de tussen tijd leerde ik veel mede vissers kennen om je verhalen kwijt te kunnen en om optescheppen over je vangsten. en dat kan goed op deze site heel goed.


Mijn naam is Patrick van Asselt uit Nunspeet, 17 jaar en een verslaafde roofvisser. Al een aantal jaren zijn mijn broertje en ik in het bezit van een boot waar we vaak het grote water mee onveilig maken.

Het grote water trekt mij door de vele mogelijkheden, zoekend naar die ene mooie vis op een bak water, vaak gepaard met ruig weer.

Persoonlijk vind ik het vissen op snoek het mooist, en dan vooral het werpend vissen, maar ook trollend ga ik vaak aan de slag. Het vissen met doodaas, driftend met dobbers achter de boot gaat mij steeds meer trekken.

Veel leesplezier voor de komende verslagen en vang ze!


© 2004-2021 Snoeken.net | Laadtijd 0.00809 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign